Klachtgerichte massage

Mikey werkt vooral graag doelgericht aan het oplossen van klachten, zodat u zich weer goed voelt.

Voorafgaand aan de behandeling bespreek ik met u wat de uitdaging is. Ik examineer uw lichaam en behandel, in overleg met u, de klachten die ik tegenkom. U kunt altijd bespreken wat u zelf een prettige manier vindt om een klacht te behandelen.

Voor het oplossen gebruik ik meestal een van de volgende technieken of een combinatie hiervan.

Sportmassage

Met sportmassage behandel ik de klachten van banden, pezen en spieren, zoals stijve spieren, of teveel concentratie en verkleving. Sportmassage wordt voor het sporten toegepast om de spieren te activeren zodat de spieren warm en los genoeg zijn om de spieren langer te gebruiken. Het is ook een goede vervanging voor de warming up. Een sportmassage bestaat uit veel stevige strijkingen en knedingen om de spieren goed los te masseren en de spier druk te geven zodat deze meer ontspant en de afvalstoffen worden afgevoerd.

Triggerpoint

Triggerpoint richt zich op de verharding van de spieren. Deze verhardingen staan in verbinding met de zenuwen. Door de juiste verhardingen te behandelen ontstaat er rust in de spier, waardoor de beweging groter wordt, er minder concentratie is en er direct resultaat te voelen en te zien is.

Shiatsu

Shiatsu is Japans voor shi (vinger) en atsu (druk) en is al meer dan 100 jaar oud. Het wordt gebruikt om ziektes en klachten te behandelen door het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam te stimuleren. De masseur drukt op de punten die op de meridianen (energiestromingen) zitten. Wanneer een drukpunt dicht zit, kan de energie er moeilijk doorheen. Dit kan invloed op organen, spieren en pezen hebben. Met Shiatsu kunt u ook verschillende klachten behandelen, zoals slapeloosheid, hoofdpijn, last van bepaalde spieren, ischias, spit, hernia en bevroren schouder (frozen shoulder).

Samen bespreken we welke behandelmethodes of combinatie hiervan u wilt gebruiken.

Heeft u fysiek, energiek of mentaal een uitdaging of klacht?

Maak nu een afspraak bij MJG-Massage en ik ga uw uitdaging zo spoedig mogelijk met u aan.